Welke zonnebrandcrme voor baby en kind?

时间:2022-03-14 18:29       来源: 未知

Biologisch en gezond opgroeien en leven

Zonnebrandcrme, eindelijk kon ik vorige week mijn dochtertje weer eens helemaal insmeren. Met haar blote lijfje zat ze lekker in het zand. Ik heb me daarom weer eens extra verdiept in zonnebrandcrme.

Zonnebrandcrme zou moeten voldoen aan de volgende eisen:

blokkeert alleUV-A en UV-B straling

De zonnebrandcrme bevat werkzame stoffen die in de zon hun werking behouden;

geen schadelijke, chemische stoffen

Helaas bestaat er geen zonnebrandcrme die aan al deze eisen voldoet, terwijl ze toch zo simpel lijken

De huid van je kind is erg gevoelig voor zowel zon als het effect van chemische stoffen.

Kies daarom voor je kind in ieder geval een zonnebrand die n goed beschermt tegen de zon n geen chemische stoffen bevat, bijvoorbeeld met een Natrue of Ecocert keurmerk. En natuurlijk is een zand- en waterbestendige zonnebrand een goede keuze.

Wij adviseren minerale zonnebrand. Deze zonnebrandcrme moet zink oxide en / of titanium dioxidebevatten. Zonnebrandcrme op basis van deze ingrediënten wordt op mineralen gebaseerde zonnebrandbescherming genoemd. UV-stralen worden gereflecteerd en verspreid.

Minerale zonnebrandbescherming werkt onmiddellijk na het opbrengen. Omdat de UV-stralen gereflecteerd worden, behoudt de crme zijn werking.

De Environmental Working Group, een Amerikaanse non-profit organisatie, heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar zinc oxide en titanium dioxide in zonnebrandcrme.

Zink oxideen titanium dioxide kunnen mogelijk risicovol zijn in de vorm vannanodeeltjes. Nanodeeltjes hebben als groot voordeel dat ze de werking van zonnebrandcrme verbeteren. Een mogelijk nadeel is dat als de nanodeeltjes niet gecoat worden (wat bij zonnebrandcrme wel hoort te gebeuren) en ze komen in de bloedbaan terecht (wat zeer lastig is) dat er dan mogelijk gezondheidsrisico ontstaat.

In 2012 schreef EWG dat consumenten die zonnebrandcrme zonder zink oxide of titanium dioxide gebruikten 20% meer bloot stonden aan UV-A straling. En de zonnebrandcrmes zonder deze ingrediënten bevatten onder andere vier maal zoveel schadelijke, synthetische stoffen (kankerverwekkend, negatieve invloed op vruchtbaarheid, aangeboren afwijkingen).(Bron EWG Sunscreen Guide 2012)

Zink oxide en titanium dioxide beschermen goed tegen UV-A en UV-B straling en de huidige studies tonen aan dat een gezonde huid dezestoffen via zonnebrandcrme niet of bijna niet doorlaat.

In tegenstelling tot minerale zonnebrandbescherming, werkt synthetische zonnebrandbescherming pas na circa 30 minuten. Chemische of synthetische zonnebrandbescherming absorbeert en versnippert de UV-stralen. Wanneer de moleculen van de zonnebrandcrme verzadigd zijn, vallen ze uiteen. Daarom is het beslist noodzakelijk om synthetische zonnebrandbescherming opnieuw aan te brengen.

Daarnaast bevatten de meeste synthetische zonnebrandcrmes ook schadelijke stoffen die je liever niet op de huid van je kind wilt smeren.

Minerale zonnebrand legt een beschermende laag op je huid die onmiddellijk werkt en die er niet vanaf gaat als je het er niet afwrijft. Synthetische zonnebrand werkt na 30 minuten en de moleculen die gebruikt worden om je te beschermen, raken op een bepaald moment verzadigd met straling en dan moet je dus ongeveer elke 2 uur opnieuw smeren.

Kortom: minerale zonnebrandbescherming zou je minder vaak hoeven te smeren dan synthetische.

Mijn eigen ervaring met de op mineralen gebaseerde zonnebrandcrme die ik gebruik voor mijn dochtertje is dat ik haar inderdaad maarn keer hoef in te smeren. Aan de andere kant denk ik vaak: baat het niet, dan schaadt het ook niet, ik smeer nog wel een keer.

De hoeveelheid zonnebrand gaat vaak mis, er wordt vaak te weinig gebruikt. Deaanbevolen hoeveelheidis 2 mg per vierkante centimeter oftewel ongeveer 6 volle theelepels voor een volwassene. Smeer je kind dus lekker in met een ruime hoeveelheid zonnebrand.

Een baby maakt tot 6 maanden geenmelanineaan en is daarom extra gevoelig voor de zon. Melanine fungeert als bescherming voor het DNA tegen UV-straling .

Hou je baby daarom ook volledig uit de zon, trek je baby een fijngeweven, loszittend truitje aan met lange mouwen en zet eenzonnehoedje met UV-factorop.

De huid van je baby absorbeert nog makkelijker ingrediënten dan de huid van een ouder kind en daarom heeft het de voorkeur om geen zonnebrand te gebruiken en gewoon te zorgen dat je baby niet in de zon komt. Als dit niet te vermijden is, kies dan in ieder geval voor zonnebrand op natuurlijke basis zodat er geen chemische stoffen door het huidje van je baby binnenkomen.

De huid van je kindje moet beschermd worden tegen zowel UV-A als UV-B stralen. Tot 2009 was het zo dat de beschermingsfactor alleen maar iets zei over de bescherming tegen UV-B stralen.De nieuwe regelgeving is strenger.

De mate van bescherming tegen UV-B straling mag nu alleen vermeld worden als die in een verhouding van 3:1 staat tot de bescherming tegen UV-A straling.

In de webwinkel van Green Jump hebben we voor de volgende in de zon-producten gekozen.Zonnehoedjesvan biologisch katoen met en zonderUV factor 80bescherming voor op het hoofdje van je kind.Zonnebrandcrme op basis van mineralen en after sunom je kind in te smeren.

Tags :gifverzorgingsproductenzonnebrandcrme

Welke zonnebrandcrme voor baby en kind?

Zonnebrandcrme, eindelijk kon ik vorige week mijn dochtertje weer eens helemaal insmeren. Met haar

Biologische Babykleding en kinderkleding biologisch katoen

Babykleding en kinderkleding van biologisch katoen blijkt makkelijker vindbaar te zijn dan ik dacht....

Tandpasta voor je kind met of zonder fluoride?

En de voordelen van xylitol Fluoride in de tandpasta van je kind, is dit nu wel of niet aan te beve

Ken je, en heb je ook informatie over de Weleda zonverzorgingsprodukten?

Weleda stopt met haar zonneproducten in verband met de nieuwe regelgeving. Op dit moment lopen er acties bij winkels om de laatste zonneproducten te verkopen en op het moment dat deze uitverkocht zijn, komen er geen zonneproducten meer op de markt van Weleda. Ik heb zojuist Weleda nog even gesproken om het te checken en zij hebben dit nogmaals bevestigd. Weleda kan niet voldoen aan de nieuwe richtlijnen zonder gebruik te maken van synthetische stoffen en dat wil Weleda niet.

Dat is ook de reden dat wij uiteindelijk uitgekomen zijn bij Lavera. Het is hen wel gelukt om zonnebrandproducten te maken die voldoen aan de nieuwe richtlijnen en tegelijkertijd het BDIH keurmerk dragen.

Voor andere producten hebben we wel gekozen voor Weleda, ik vind persoonlijk de babyspulletjes van Weleda heel fijn en gebruik niks anders voor mijn dochtertje.

Er komt een meldingsplicht voor nanodeeltjes in Nederland. Dat is mooi!

Iemand enig idee hoe het met de cremes in gele tube van Louis Widmer zit?

mmm, ik weet het al. In de kids variant zouden uitsluitend minerale filters zitten, maar er zitten wel methylparabenen in...

Ik zie dat in de creme van Lavera wel Benzyl Benzoate in zit. Dit kan toch ook juist irriterend werken?

Dat ingredint kan inderdaad bij een allergie irriterend werken. In de Sensitive versie van de zonnebrand is dit ingredient afwezig.

Ik ben op dit moment bezig met het binnenhalen van een supersensitive lijn (van een ander merk) wat hypoallergeen is.

Dank je wel voor deze informatie, je kunt nooit voorzichtig genoeg zijn met de huid van jonge kinderen..ga zeker kijken naar cremes op basis van mineralen.

wie kan mij vertellen wat voor zonnebrandcreme ik kan gebruiken voor volwassenen? Zonder enge toevoegingen.

Dit is een erg laat antwoord maar op n of andere manier heb ik jouw berichtje helemaal gemist. Voor volwassenen kun je eventueel dezelfde zonnebrandcreme gebruiken of de family spray van Lavera met factor 15

Bij de creme van sante staat, dat er makkelijker witte strepen ontstaan. Betekent dat dat ik dan een wit kind heb, of is dat niet perse het geval...?

De creme van Sante heeft als groot voordeel dat er geen nanotechnologie gebruikt wordt, tegelijkertijd brengt dat met zich mee dat de creme minder goed intrekt en je daardoor sneller witte strepen of vlekjes hebt. Je kind is niet helemaal wit maar je ziet de creme zeker zitten.

Wij hebben Badger zonnebrand uit de US laten overkomen. Volledig bio en veilig. Kost ook nog eens weinig. Jammer dat dit in NL niet gewoon te verkrijgen is!

Beste Brenda, is inderdaad, wij hebben het vorig jaar geprobeerd om hier te krijgen maar dat lukt niet als winkel. De distributeur die in NL Badger levert, levert niet de zonnebrand en rechtstreeks bestellen kon ook niet. We zijn wel heel tevreden met de alternatieven die we hebben.

Badger zonnebrandcreme is wel in Nederland te verkijgen. Ik was zelf ook op zoek naar een zo veilig mogelijke zonnebrandcreme en ben erachter dat je het bij kan kopen ik heb even de directe link voor je gekopieerd:

Hoi, nog weer even contact gehad met de distributeur De Traay in Nederland. Zij vertelden ons dat de voedsel & warenautoriteit hen geattendeerd heeft op het feit dat Badger niet voldoet aan de Europese eisen en daarom verkopen zij dit niet meer en wij daarom natuurlijk ook niet. Groetjes, Manon

Schadelijke stoffen te weren in verzorgingsproducten is niet eenvoudig zoals jullie weten. Mijn vraag aan jullie is: Hebben jullie bij jullie conclusie dat zonnebrandcrme met zinkoxide beter is dan andere chemische middeltjes ook rekening gehouden met onderzoek waaruit blijkt dat crmes met zinkoxide kankerverwekkend zijn? Zie

Beste Irma, ook daar is een blog over geschreven, zie hier

Het blijft erg lastig met zonnebrandcreme inderdaad.

Wij zijn zr tevreden over Lovea en willen niets anders meer, maar vragen ons af waarom er op het etiket vermeld staat (als je dit aan de voorkant opentrekt zoals aangegeven voor meer informatie) dat dit alleen voor kinderen ouder dan 3 jaar gebruikt mag worden???

Beste Marleen, Lovea heeft dat hier toegelicht De laatste vraag. Groeten, Manon

Wij zijn als volwassenen erg tevreden met Yaoh sun block.

Dit is niet verkrijgbaar in Nederland voor zover ik weet, maar in Engeland wordt het ook wel als baby-zonnebrand aangeraden. Zouden we dit ook voor ons kindje kunnen gebruiken?

Hoi, ik kende het product niet en heb even gekeken. De ingredinten staan er niet bij, dat is jammer. Wel lees ik dat ze een combinatie maken met chemische zonbeschermingsmiddelen, naar hun mening de veiligste, maar dat kan ik niet checken want er staat geen ingredientenlijst.

Mijn voorkeur is minerale zonnebrand, dus ik zou dan toch liever kiezen voor een andere. Groetjes, Manon

Blast from the past, maar ik heb een ingredientenlijst! Is dit veilig?

Distilled water, glyceryl stearate, cetearyl glucoside, aloe vera, cocunut fragrance, organic hemp seed oil, potassium sorbate, vegetable glycerin, vitamin E, xanthan gel.

SPF 30: Active ingredients: octocrylene (8%), octyl methoxycinnamate (7.5%), zinc oxide (5%).

Hai, Nadeel van Octocrylene is dat het erg goed wordt opgenomen via de huid. Het wordt ook teruggevonden in het bloed en daarnaast vormt het vrije radicalen. Onze voorkeur heeft het niet. Groetjes, Manon

Hoi er is nog een biologische zonnebrand. Ik gebruik al een aantal jaren de producten van de harmonie. We smeren 1 keer per dag op vakantie in zuid Frankrijk en zijn allen nog nooit verbrand. Ik weet natuurlijk niet wat het effect op langer termijn is. Ik kan niet zien of ik er huidkanker van krijg.

Leuke site hebben jullie trouwens. Ik ga gauw weer verder neuzen.

Dank je wel!!! heerlijk he als je maar 1 x hoeft te smeren!

Is er iemand op de hoogte van de ingredienten van de nieuwe verpakking van louis widmer kids ?

Hier staat soms nano op de verpakking en soms niet. Er blijken ook andere stoffen anders te zijn dan voorheen.

Hai, ik niet helaas, voor ons is deze toen ooit afgevallen in ons selectieproces en daarna heb ik m niet meer bijgehouden omdat we tevreden zijn met de merken die wij uitgezocht hebben.

Ik ben nog nooit verbrand met deze zonnebrand creme.het laat wel een witte waas achter op je huid .wat er niet zo mooi uit ziet .maar ik kies toch voor veiligheid .s avonds onder de douche is het er ook zo af. dus ja ik ben tevreden

Ik gebruik al jaren suncreme van alo forever. Zowel voor als na het zonnen te gebruiken, ok als je jezelf verbrand hebt met kokend water helpt dit tot nu toe het beste. Voor het hele gezin!

Ik ben erg benieuwd wat je daar van vind ivm de stoffen die daar inzitten. Het heeft verschillende keurmerken maar zo heel erg ben ik er ook nog niet in thuis ;)

Wij zijn daar absoluut niet enthousiast over om meerdere redenen. Belangrijkste: de Aloe Forever suncreme bevat verschillende soorten parabenen waaronder methyparabenen. Daarnaast bevat de creme een chemisch zonnefilter in plaats van een mineraal filter.

Zo blij met de zonnebrandcreme van Lavera! Eindelijk eentje gevonden waar mijn zoontje van twee geen vlekjes en pukkeltjes van krijgt. Na bijna alles geprobeerd te hebben (Nivea sensitive, Ladival, La Roche Pocher, Eucerin, Vichy etc.), nu eindelijk de oplossing gevonden. Laat de zon nu maar komen! Lavera is echt een aanrader bij kinderen met gevoelige huid en allergie.

Wij hebben al een tijdje Lovea bio in huis, maar vanwege het weer eigenlijk gisteren pas echt goed kunnen gebruiken.

-het smeert lekker uit, ruikt niet vervelend, mijn dochter met haar gevoelige huid reageerde er goed op, ze is niet verbrand en het plakt niet.

-nadeel, tja toch die witte waas, het is puur cosmetisch maar ik vond het toch echt geen gezicht.

Het allergrootste nadeel vind ik echter dat het echt op de huid ligt, ze heeft gisteren in de tuin gespeeld, je kent het wel, naar binnen en naar buiten en we hebben donkere kasten, en die zien er dus echt niet uit en de ramen ook niet!!! Overal staan handen op en je moet echt echt behoorlijk boenen om het eraf te krijgen.

Ik weet niet of ik die tip nu van julie had maar Jetske Ultee geeft op haar site echt goede en nuttige info en heeft nu ook haar eigen zonnebrandcreme, die heb ik net besteld, dus nog geen ervaringen mee.

Minerale zonnebrand ligt inderdaad echt op de huid. Dat is eigenlijk n van de grote voordelen maar ik kan me voorstellen dat het in jouw verhaal binnen/buiten en donkere meubelen vervelend is. Of je de witte waas ziet of niet, is per huidtype erg verschillend. De Lovea en Aubrey zie ik bijvoorbeeld bij mijn dochtertje niet en bij mezelf zie ik het ook niet op mijn lichaam.

Zonnebrand blijft een lastig ding, beschermen tegen de zon is belangrijk en tegelijkertijd is het smeren van ongezonde chemische stoffen niet fijn. Daarom wel goed om met minerale zonnebrandcreme te smeren dan heb je in ieder geval dat nadeel veeeeel minder.

Kent iemand de producten van Ladival? Hier geven ze ook aan dat er geen emulgatoren, parfum of andere overbodige grondstoffen inzitten. Maar een lijstje van wat er dan wel in zit weet ik eigenlijk niet.

Wat een duidelijk en leesbaar overzicht over natuurlijke zonnebrandcreme! Ik heb een link naar je site gezet in mijn nieuwsbrief. Ook fijn dat je de vraag over de nanodeeltjes meepakt.

Nog een goede reden om natuurlijke zonnebrandcreme te gebruiken is de afwezigheid van methylisothiazolinon. Deze stof kan allergische huidreacties veroorzaken en zit o.a. ook in synthetische zonnebrandproducten.

de zonnebrandcrme van Dr. Jetske Ultee is super! Geen toegevoegde rommel en op non profits basis.

Smeert prima met de zon tips op de fles. Super en ook nog handig in gebruik.

Ik heb in de natuurwinkel de zonnebrand van Biosolis gekocht. Dit is op basis van minerale filters en bevat geen nanodeeltjes. Ik gebruik hem voor mijn kinderen en ik vind dat het goed uitsmeerbaar is en het laat geen witte waas achter.

Fijn om te lezen. Bij mij liet die juist weer wat achter. Zo zie je maar dat het ook per huidtype verschillend is. Groetjes, Manon

Net lees ik bovenstaande berichten over minerale zonnebrandcreme. Zelf zweer ik bij het Engelse merk Green People. Green People heeft allerlei biologische verzorgingsproducten, ook voor kinderen. Daarnaast een zonnebrandcremelijn voor volwassenen en kinderen. Geweldig gewoon! De hoogste factor is 25en daarbij verbranden de kinderen niet. Het smeert wat dik en je kunt kiezen tussen een lavendel geurtje of naturel. Helaas is het allen in de UK te koop en later vond ik ook een firma in Belgi.. Ik hoop dat jullie het ook eens willen overwegen!

Ik krijg regelmatig te horen of te lezen dat het ook in de winter belangrijk is om je in te smeren met een zonnebrandcreme. Dus uit voorzorg smeer ik het gezicht en de handjes van mijn zoontje ook in de winter in, wanneer hij naar buiten gaat om te spelen. Maar eigenlijk twijfel ik er erg aan of het wel zo goed is om hem zo vaak in te smeren gedurende het jaar. Is het echt nodig in de winter? Ergens voelt het niet goed. Ik ben benieuwd hoe jullie hierover denken. Alvast bedankt!

HAVNN zonnebrand creme!! Die is 100% meukvrij!

Wat is jouw ervaring met HAVNN zonnebrand? Hoe is de smeerbaarheid, geeft deze wel of geen witte waas af en beschermt deze creme genoeg bij kleine kinderen (ivm de spf15).

Wat is jullie mening over Kids Pure & Sensitive van Nivea? Deze heb ik sinds vorige zomer, hij bevalt prima, maar ik weet niet precies of de ingredinten inderdaad zo goed zijn als zij beweren, las nu ook dat deze de nanotechnologie bevat..

Is deze Nivea zonnebrand een goed alternatief?

Hai Sandrina, ik ken het product niet goed, heb nog nooit iets van Nivea gevonden waar ik echt happy van werd. Je kunt de ingredienten stuk voor stuk checken bij dan weet je al een hoop meer. Groetjes, Manon

Na veel speuren op het internet uiteindelijk Lives zonnebrand besteld. Amper 2 dagen laterplaatst Ali een bericht dat ook zij niet 100% natuurlijk zijn.

Denk ik beter gekocht te hebben... Moeilijk zeg.. Kan ik er nog wel van uit gaan, dat het in ieder geval iets beter is dan reguliere zonnebrandmerken als Nivea? Is het ook beter als ik de sprayknop eraf draai en iop mm hand giet, of maakt dat geen verschil?

Hai Sandrina, ik heb uitgebreid gereageerd op Ali (die zich ergens anders Anneke noemt). Zie hier onderop Mocht je nog specifieke vragen hebben, dan beantwoorden we die natuurlijk graag. Groetjes, Manon

Ik bedoel natuurlijk Lovea, geen Lives

Dank je Manon. Mijn vragen zijn beantwoord in jouw reactie bij je gegeven link. Neem de Lovea toch met gerust hart mee. Want alle beetjes betervdan reguliere zonnebrand helpen :-)

De lovea factor 50 komt die bij een soms verstoorde huis ook niet in bloedbaan

Verhoogt risico zinkoxide nou echt risico op huidkanker of is het een fabel

Super site, bedank voor alle info! Ik ben toe aan een nieuwe sunmilk en ben me aan het inlezen. Vraag ik me af wat jou/jullie bevinden zijn met Ladival. Een echte lijst met ingrediënten vind ik niet maar ze beweren gezond te zijn en zijn qua prijs vind ik het een aantrekkelijk product...

Hai, ik heb Ladival ooit gekocht op vakantie toen ik mijn bio zonnebrand kwijt was en ik vond het qua ingrediënten toen de beste optie (geen bio te krijgen daar) herinner ik me. Groetjes, Manon

Blijft minerale zonnemelk langer goed of moet je deze toch ook best weggooien? Ik las eens een artikel dat het langer zou goed blijven maar op de verpakking van Lovea staat toch maand.

Minerale zonnebrand blijft langer goed dan synthetische zonnebrand. De bescherming gaat niet net zo hard achteruit. Maar het blijft natuurlijk wel een verzorgingsproduct met een houdbaarheidsdatum, net als bijvoorbeeld bodylotion. Groeten, Manon

Ik snap niet waarom het advies over zonnebrand van mijn verwijderd word. Ieder commenten mening advies zou op een openbare site tog geen probleem moeten zijn. Als je een website hebt met openbaar forum. Zou je ook tegen kritiek moeten kunnen. En de mening van andere. Ik vind wel dat jullie ook met je forums over poppen speelgoed rijst eten en plastic tandpasta noem maar op de mensen bang maken. Niet iedereen heeft een beurs om maar duur te kunnen kopen bij jullie. En alles is gif bij julliedat vind ik bangmakerij wat jullie doen. Alles gif was mocht het niet in de winkels verkocht worden dan zou alle kinderen ziek worden? Daar geloof ik niet zo in hoor. Maar ga lekker door met je onzin verkooppraatjes. Ik meld mijn bij deze af. En ik zal lekker gewoon mijn boodschappen doen in de jumbo alberthein etos kruidvat en vooral het product advies van dr jetske ultee opvolgen dan zit ik voor mijn gevoel vertrouwd goed. Zij weet meer aan ingrediënten en verzorging als jullie. Dag h!

Wij steken veel tijd en energie in dit blog, zowel in het uitzoeken als reageren en proberen altijd vragen van lezers zo goed mogelijk te beantwoorden. Dit doen we met plezier. Echter reacties met alleen een linkje naar andere sites halen we weg, zeker als iemand achter elkaar op meerdere blogs dat linkje plaatst. Daarnaast hebben we geen zin of tijd om energie te steken in iemand die mijlenver van onze visie afstaat, we zijn juist bezig met mensen die wel oor hebben naar een groenere en gezondere levenstijl, het staat je vrij om zelf een blog te beginnen waar je jouw visie uitdraagt.

Ik zie door de bomen het bos niet meer. Ik ga met de auto (reis van 2 dagen) op vakantie waar het gemiddeld 38 graden is met mijn 2 maanden oude baby. Ik zal mijn kind uit de zon houden maar hoe bescherm ik mijn kind tegen de zonnestralen? Help!!

Beste Dina, een twee maanden oude baby insmeren is eigenlijk gewoon niet goed. Je moet er echt voor zorgen dat je je kindje uit de zon houdt. Koop een zonnehoedje met factor 80 in maat 46: en zorg dat je dit altijd op houdt. Verder een parasolletje en lange mouwtjes en pijpjes. Als je echt per se wil smeren dan raad ik je deze aan: Manon

Ik koop altijd Biosolis zonnecrme voor mij en de kinderen. Ik las nu toevallig in een Belgische test aankoop (van juni/juli 2017, niet meer zo recent dus) dat die crme helemaal niet goed scoort in de tests. Meer specifiek zou de crme niet voldoen op het vlak van de uv A-bescherming. Test Aankoop is onafhankelijk en neutraal, dus vind ik hun advies wel verontrustend. Jullie andere zonnecrmes (lovea en weleda) komen niet voor in de tests, dus moeilijk te weten of die beter zouden scoren. Alsbio-zonnecrme raden ze Lavera aan, die in België niet te verkrijgen is. Hebben jullie al gehoord over deze tests ?

Beste Danne, ook in Nederland is een dergelijke test gedaan en wij hebben navraag gedaan bij verschillende merken zonnebrand. Het probleem is dat die testen uitgaan van hoe chemische zonnebrand werkt en daarom niet goed toepasbaar zijn op de minerale zonnebrand. Lavera zonnebrand staat trouwens hier als je die zou willen:

Ik kopieer hieronder even de verklaring die Lovea geeft nav de test:

In het door de Consumentenbond gedeelde testrapport van 27 maart 2018 heeft zij een UVA-waarde van 6,4 op ons product gemeten met behulp van de ISO-norm 24443: 2012 (in vitro).

Ons Organic Suncare-product LOVEA NATURE bevat echter een mineraalfilter, op basis van titaniumdioxide. Deze mineraalfilters dienen op een andere manier getest te worden.

LOVEA heeft meer dan 20 jaar ervaring in zonnebescherming en in overeenstemming met de hele wetenschappelijke gemeenschap, waarschuwt men voor de gebruikte testmethoden die toegepast worden op zonverzorgingsproducten die minerale filters bevatten.

De UVA-testmethode die door de media wordt gebruikt, komt overeen met ISO-norm 24443: 2012 (in vitro), deze is niet geschikt voor minerale filters. Om op een betrouwbare manier de producten te testen die minerale filters bevatten (de enige filters die zijn goedgekeurd in producten met biologische certificering), is het noodzakelijk om een aangepaste methode te gebruiken.

Dit UVA-resultaat komt niet overeen met de resultaten verkregen uit een onafhankelijk laboratorium, aangesteld door LOVEA, welke op 5 april 2018 met de Consumentenbond zijn gedeeld.

Het resultaat van Lovea is een waarde 14,0. (Volgens de geschikte in vitro techniek geregeld door Diffey & Robson). Dit geeft de verhouding = SPF / UVA = 30 / 14,0 = 2,14, dat lager is dan 3, en daardoor voldoet aan de Europese verordening.

U begrijpt dat resultaten van een test die niet geschikt is voor minerale filters, als niet betrouwbaar kunnen worden beschouwd.

Welke zonnebrandcrÃme voor baby en kind?

Zonnebrandcreme met zink oxide verhoogt risico op huidkanker?

Zonnebrandcreme met zink oxide verhoogt risico op huidkanker?

Babyproof de zon tegemoet Mama Naturelli

Babyuitzet: wat heb je echt nodig? - Meer GroenMeer Groen

twee plus zes is? (cijfer)The captcha value you provided is incorrect.

Hormoonverstoorders: praktische tips!

Hormoonverstoorders: (her)ken jij ze?

Hormoonverstoorders: waar het verhaal verder gaat

Microplastics in de ontlasting van babys

Babys krijgen via plastic babyflessen microplastics binnen

Duurzaam Better Cotton BCI vs Biologisch katoen GOTS: wat kies je?

Natuurlatex matras? Ecologisch, biologisch of natuurlijk matras? Wat betekent dit en wat kies je?

Chemische zonnebrand: UV-filters via de huid in de bloedbaan

Bamboe servies ecologisch, milieuvriendelijk en veilig?

Op dit blog vind je informatie over hoe je schadelijke stoffen in dagelijkse producten kunt vermijden. Dit blog is bedoeld als informatiepunt gekoppeld aan onze webwinkel Meer info bijOver Ons.

Hormoonverstoorders: praktische tips!

Hormoonverstoorders: (her)ken jij ze?

Hormoonverstoorders: waar het verhaal verder gaat

Microplastics in de ontlasting van babys

Babys krijgen via plastic babyflessen microplastics binnen

Duurzaam Better Cotton BCI vs Biologisch katoen GOTS: wat kies je?

Natuurlatex matras? Ecologisch, biologisch of natuurlijk matras? Wat betekent dit en wat kies je?

Chemische zonnebrand: UV-filters via de huid in de bloedbaan

Bamboe servies ecologisch, milieuvriendelijk en veilig?

Krijg een E-mail als een nieuwe post gepubliceerd wordt

娱乐八卦