De grote jaarlijksnatuurlijkzonnebrandmiddelen test 2020

时间:2022-04-02 18:53       来源: 未知

Geplaatst op april 26 2020 doorMonique van der Vloed

Terwijl het buiten op dit moment ( eind December 2019) nog koud, grijs en guur is, ben ik achter de schermen alweer druk bezig met mijn jaarlijkse natuurlijke zonnebrandmiddelen-test. Ieder jaar kijken veel mensen daar naar uit, en ik probeer dan ook ieder jaar, om met nieuwe , verrassende producten te komen. Nu lijkt dat, met een oververzadigde markt aan natuurlijke zonnebrandmiddelen, geen probleem Door alle negatieve verhalen over de schadelijke effecten van conventionele zonnebrandmiddelen op mens, dier en milieu stappen steeds meer mensen over naar natuurlijke alternatieven. Daar is dus markt, en daar springen fabrikanten graag in. Helaas is niet alles zo natuurlijk en groen als het lijkt. Daarom luidde ik enkele jaren geleden een jaarlijks terugkerende test in, waarin in natuurlijke zonnebrandmiddelen test en beoordeel. Dit, om de consument een beetje te kunnen helpen in hun keuze. Ieder jaar ontvang ik rondom de periode dat al deze middelen weer op de markt verschijnen, erg veel vragen. Ik heb vorig jaar een zeer uitgebreid artikel geschreven, waarin ik alle vragen heb beantwoord en veel achtergrondinformatie geef over natuurlijke zonnebrandmiddelen.KLIK HIERom naar dat artikel te gaan.

WAT ZIJN DE BELANGRIJKSTE VERANDERINGEN IN 2020?

Ieder jaar kijk ik naar de belangrijkste verschuivingen op gebied van natuurlijke zonnebrandmiddelen. Dit jaar lijkt de focus voornamelijk te liggen op de negatieve effecten op de oceanen, en de witte waas.

We zien steeds meer zonnebrandmiddelen, die groots vermelden op de verpakkingen, zee en rifvriendelijk te zijn. Dit wordt niet voor niets gedaan. Reguliere zonnebrandmiddelen ( met chemische zonnefilters) zijn niet alleen mogelijk  schadelijk voor ons ( door opname in de bloedbaan) maar ook voor de zee, waarin we zwemmen of afkoeling zoeken na een zonnebad. De zee en de daarin wonende riffen lopen hierdoor schade op. Maar ook natuurlijke zonnebrandmiddelen met fysische zonnefilters kunnen schade brengen. Als een merk natuurlijk is, wil dit namelijk niet meteen zeggen, dat het ook veilig is voor mens, dier en milieu. Volgens sommige rapporten zijn de fysische zonnefilters ook niet altijd afbreekbaar waardoor deze net zo goed de zee en het leven in de zee kunnen beschadigen. Er wordt nog altijd onderzoek verricht naar de mogelijke schadelijkheid van zowel  natuurlijke zonnebrandmiddelen als chemische zonnebrandmiddelen en welke invloed deze hebben op her koraal en de zee. Echt 100% uitsluitsel of bevestiging is er dus nog niet. Anders gezegd kunnen we niet 100% zeggen dat natuurlijke zonnebrandmiddelen met de fysische zonnefilters ( zink oxide en titanium dioxide zonder nano deeltjes) veilig zijn voor de zee, het koraal en de riffen. In sommige delen van de wereld worden koraal-giftige zonnebrandmiddelen verboden.Dit zal bijvoorbeeld in 2020 van kracht zijnin Palau, een land wat in de grote Oceaan ligt. De overheid vertelt voldoende bewijzen te hebben, dat de chemische zonnefilters oxybenzon, oclocryleen, en parabenen schadelijk tot zelfs extreem schadelijk kan zijn voor het onderwater-leven. Dit rapport uit 2015stelde al vast, dat oxybenzon kan leiden tot het verbleken van het koraal en de groei kan remmen. Wetenschappers waarschuwen sowieso over de gehele wereld, dat het koraal in de zee aan het afsterven is, en dat we maatregelen moeten nemen. Het is daarom best belangrijk geworden dit ook mee te nemen in je eisenpakket als je zonnebrandmiddelen wilt gaan inkopen.

Maar goed.ook natuurlijke zonnebrandmiddelen zijn niet altijd veilig. Zolang er nog geen onderbouwde studies zijn dat dit 100% is uitgesloten, is het voor de consumrent zoeken naar de middenweg. Gelukkig zijn er  nu steeds meer fabrikanten die hun producten naast natuurlijk ook 100% veilig voor zee en onder-water-leven maakt. Merken die 100% garantie geven zijn

.  Sommige andere ( wat onbekende) merken vermelden het ook op hun verpakkingen, maar de meesten hebben nog geen enkele vermelding. Dat maakt het erg lastig om te kiezen. Nu kunnen we gelukkig wel uitgaan van een minimale belasting als we tenminste voor natuurlijke zonnebrandmiddelen kiezen. Maar wil je echt 100% verzekerd zijn, dat kun je het beste voor varianten kiezen die aangeven vrij van schadelijke stoffen voor de zee te zijn. Ook kun je een fabrikant benaderen om hem deze vraag te stellen.

Iedereen heeft het denk ik wel eens gehad, dat een zonnebrandcrme een witte waas achterlaat op de huid. Je loopt er dan al snel bij als Casper het spookje.

« 上一篇:Dit doet blauw lichmeje huid
» 下一篇:Top 10

娱乐八卦